Achtergrond

 
Het Beweegregister Nederland is ontstaan vanuit de behoefte van de "cliënt" aan deskundige en kwalitatieve begeleiding binnen de (niet-medische) beweegzorg. Dit zijn cliënten met een chronische aandoening, waarvan bewegen een belangrijk onderdeel van de behandeling is. Hierbij kan gedacht worden aan aandoeningen zoals diabetes, reuma, artrose en overige aandoeningen met een chronisch karakter. Bewegen is voor de cliënt van grote invloed op de prognose van de aandoening.
 
Naar aanleiding van deze stijgende behoefte is het initiatief van registratie van de beweegaanbieders binnen Nederland ontstaan. In dit register worden beweegaanbiers geregistreerd die voldoen aan de kwalificaties die de overheid, patiëntenverenigingen, beroepsverenigingen, opleidingsinstanties en zorgverzekeraars hebben opgesteld.

Met dit register bewaken wij de kwaliteit van het beweegaanbod in Nederland en streven wij naar transparantie hiervan. Dit register is openbaar en wordt gedeeld met patiëntenverenigingen, beroepsverenigingen en zorgverzekeraars.
 
 
 

Contact

Beweegregister Nederland
Joke Smitstraat 1
1103 DD Amsterdam
(correspondentieadres)

© 2015 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode